Onze vorige campagnes

Jenga Maarifa

Dankzij het delen van expertise bouwt het netwerk van technici kennis op. Zo versterken zij de capaciteiten van partnerziekenhuizen. Zo worden deze ziekenhuizen autonoom. Zo bieden ze kwaliteitsvolle gezondheidszorg.

Gemeentes zonder verkrachting

Ontdek hier het uitzonderlijke werk van beschermende gemeenschappen bij de preventie van seksueel geweld en de doorverwijzing naar het Panzi Ziekenhuis.

Onderweg naar het ziekenhuis

In Mokamo kunnen zwangere vrouwen dankzij motorambulances en een solidariteitssysteem in het ziekenhuis bevallen. Het zijn de inwoners zelf die dit systeem draaiende houden. Benieuwd hoe het werkt? Ontdek het hier.

Solidariteit geneest

Dr. Désiré, dr. Pacifique en dr. Patricia zijn drie Congolese artsen die werken in partnerziekenhuizen van Artsen Zonder Vakantie, Dokters van de Wereld en Memisa. Ze geven het beste van zichtzelf om hun bevolking de best mogelijke medische zorg te verlenen. Dagelijks doen ze beroep op hun medeleven, en hun capaciteit om te luisteren of te sensibiliseren. 

Ondenkbaar in Belgie, de realiteit in DR Congo

In tal van ziekenhuizen in DR Congo moeten artsen opereren bij het licht van een zaklamp.

Een schreeuw in de nacht

In de Democratische Republiek Congo sterft ongeveer 1 op de 150 vrouwen aan de gevolgen van haar bevalling (dit is 100 keer meer dan in ons land).